Osta verkkotunnus (verkkotunnus) | Mitä, missä, miten, hinta? | WP-Kotisivut.com (2023)

Mikä on verkkotunnus?

Domain on suomenkielinen verkkotunnus ja tarkoittaa verkkosivuston www-osoitetta. Verkkotunnus on Internet-sivun osoite, jonka avulla Internet-selaimet voivat tunnistaa ja löytää verkkosivuja.wp-kotisivut.comon tämän sivuston verkkotunnus.

Verkkotunnukset ovat IP (Internet Protocol) -osoitteita, jotka on muutettu helposti luettavaan ja muistavaan muotoon. IP-osoite on numeroiden ja pisteiden yhdistelmä, joka näyttää tältä, esimerkiksi 62.71.178.58. Jokaisella Internetissä näkyvällä verkkosivustolla on oma sivustokohtainen verkkotunnus ja IP-osoite.

Jokaisella verkkosivustolla on oltava oma verkkotunnus, jotta se voidaan julkaista verkossa. Jos sinulla ei ole verkkotunnusta, sinun on ostettava se. Tältä sivulta saat vinkkejä verkkotunnuksen valitsemiseen, ostamiseen ja käyttöönottoon.

Verkkotunnuksen päätteitä on useita, ja alla on esimerkkejä niistä.

TLD: ylätason verkkotunnuksen nimi

TLD-verkkotunnuksia kutsutaan ylätason verkkotunnuksiksi. Esimerkiksi.com, .net, .org, .info, clubjne.

ccTLD: maakoodin ylätason verkkotunnuksen nimi

ccTLD on maakohtainen verkkotunnuksen nimi. Esimerkiksi.fi(Suomi),.se(Ruotsin kieli),.ei(Norja),.dk(Tanska) jne

STLD: sponsoroitu ylätason verkkotunnus

STLD on sponsoroitu TLD. Esimerkiksi.edue.gov. Näitä ei voi kukaan rekisteröidä. Edu-verkkotunnuksen päätepisteitä käyttävät enimmäkseen akateemiset verkkosivustot ja koulutukseen liittyvät verkkosivustot. Gov-verkkotunnuksen päätepiste on Yhdysvaltain valtion virastojen oma verkkotunnuksen päätepiste, joten niitä käyttävät vain Yhdysvaltain hallituksen verkkosivustot.

Miten verkkotunnus toimii?

Kun syötät verkkotunnuksen Internet-selaimeen, selain lähettää pyynnön maailmanlaajuiseen DNS-nimipalvelinverkkoon (Domain Name Server). Verkkotunnuksen nimipalvelinta hallinnoi ja ylläpitää verkkohotelli (isännöinti), johon verkkotunnus on yhdistetty. Verkkohotellipalvelin vastaanottaa verkkotunnuksen "haku"-pyynnön ja palvelin ohjaa sen oikeaan verkko-osoitteeseen.

Mikä on web-isäntä?

Web hosting on palvelu, jossa voit vuokrata palvelintilaa (kovalevytilaa). Web-sivustoja ja verkkotunnuksia säilytetään ja ylläpidetään verkkohotellissa. Jotkut web-isännät tarjoavat myös levytilaa sähköpostille. Verkkoisännän avulla voit yhdistää oman verkkotunnuksesi ja verkkosivustosi. Tarvitset web-isännän voidaksesi julkaista verkkosivustoja Internetissä.

Lue myös, jos olet ostamassa verkkopalvelua:

 • Paras isännöinti WordPress-verkkosivustoille
 • Domainhotellin kokemuksia
 • Kokemukseni Zoner-verkkohotellista
 • SiteGround-kokemukset

Onko verkkotunnuksella hintaa?

Kyllä, sinun on maksettava vuosimaksu verkkotunnuksista. Voit vuokrata verkkotunnuksen omistussuhteen 1-10 vuodeksi yhdellä maksulla. Voit varata Fi-verkkotunnuksen 1-5 vuodeksi yhdellä maksulla. Tämän jälkeen verkkotunnus on uusittava uudelleen, ellet halua luopua omistajuudesta.

Kuinka paljon oma verkkotunnukseni maksaa?

Yleisimmät verkkotunnukset maksavat noin 9-20 euroa vuodessa. FI-verkkotunnuksen hinta on 9 € + alv/vuosi, mutta verkkotunnusten hinnat vaihtelevat verkkotunnuksen välittäjän hinnaston mukaan. Voit ostaa suomalaisia ​​FI-verkkotunnuksia suomalaisilta verkkotunnusvälittäjiltä. com, eu, eu, net, info ja muita verkkotunnuksia voi ostaa kaikilta verkkotunnuksia myyviltä yrityksiltä, ​​koti- ja ulkomailta.

(Video) Ostin 8v sitten Bitcoineja, joiden arvo on nyt ____€ !?

Mikä on hyvä domain?

Saatat miettiä, kuinka valita hyvä verkkotunnus. Hyvä verkkotunnus on sellainen, joka on helppo muistaa ja kirjoittaa.

Jos olet ostamassa verkkotunnusta yritykselle, valitse verkkotunnukseksi oma yrityksen nimi tai lyhenne yrityksen nimestä, jos se on liian pitkä.

Hyvä verkkotunnus on siksi lyhyt ja helppo muistaa. Sen ei pitäisi kestää kauan. Yli 15-20 merkkiä on usein tarpeettoman pitkä verkkotunnus.

Hakutermeihin viittaavat verkkotunnukset näyttävät epäammattimaisilta, joten niitä kannattaa välttää. Ne eivät ole hyödyllisiä hakukonenäkyvyyden kannalta, mutta haitallisempia omalle tuotekuvallesi.

Maakohtaisen verkkotunnuksen (esim. FI-verkkotunnus) valitseminen on järkevää, jos sivustosi on suunnattu kotimaan markkinoille.

Kansainvälisten yritysten tulisi harkita maailmanlaajuisesti tunnetun verkkotunnuksen päätteen ostamista, esimerkiksi .com tai toimialaa parhaiten kuvaava nimi.

Esimerkiksi IT-alan yritykset suosivat.io- päätteet ja tekoälyyn viihtyvät voivat valita.ai- päätelaitteen oman domain-nimen lopussa. Tällaiset erikoisemmat verkkotunnuspäätteet voivat olla huomattavasti arvokkaampia kuin perinteiset com-päätteiset verkkotunnukset.

Verkkotunnuslaajennuksia on valtava määrä, ja sinun tulee tutustua niihin ja valita sinulle parhaiten sopiva.

Fi- tai .com-pääte yritykselle?

Fi- ja Com-päätteet ovat hyviä valintoja. Suomalaisten yritysten kannattaa ensin ostaa fi-verkkotunnus ja harkita vakavasti myös viestintäpäätelaitteen hankintaa. Suosittelen ostamaan molemmat verkkotunnuksen päätteet, jos se on yrityksesi nimi.

Kuinka saada verkkotunnus?

Verkkotunnus hankitaan verkkotunnuksen välittäjän kautta. Suomessa on useita verkkotunnusvälittäjiä, joista voit ostaa verkkotunnuksia. Teet vain tilauksen heiltä ja verkkotunnuksen välittäjä hoitaa verkkotunnuksen rekisteröinnin.

Rahaweb-hosting-palveluttarjoava yritys on verkkotunnusvälittäjä, jolta voit ostaa verkkotunnuksia.

Kun ostat verkkotunnuksen, verkkotunnus rekisteröidään automaattisesti sinun tai yrityksesi omaisuudeksi.

Mistä verkkotunnus kannattaa ostaa?

Voit ostaa verkkotunnuksen välittäjältä, joka rekisteröi sen nimellesi.

(Video) Get PAID $1,000/Day Completely DONE FOR YOU To Make Money Online With No Effort! (5 Minute Setup)

Sinun pitäisi ostaa verkkotunnus, josta saat sen halvemmalla. Helpoin tapa on ostaa verkkotunnus samalta isännältä, jossa isännöit omia verkkosivustojasi.

Voit myös ostaa verkkotunnuksen toisesta paikasta ja osoittaa verkkotunnuksesi omalle verkkoisäntällesi, jonka palvelimella web-sivujasi isännöidään.

Ostan lähes aina verkkotunnuksia domainhotelista. He eivät ota marginaalia verkkotunnusten myynnistä, joten se on ostajalle edullista. Joten he myyvät Fi-verkkotunnuksia halvalla hinnalla. FI ja COM verkkotunnukset maksavat Domainhotellissa 9 € + alv. Voit ostaa verkkotunnuksia melkein mistä tahansa web-hosting-palveluita tarjoavasta yrityksestä. FI-verkkotunnuksia myyvät lähes kaikki suomalaiset verkkohotellit, esimerkiksi Domainhotelli, Zoner, Hostingpalvelu, Louhi ja monet muut.

Fi-domain suomalaisten verkkotunnusten hinnat eri palveluntarjoajilta:

 • Domainhotelli: hinta 9€ / vuosi + alv (edullisempi verkkotunnuksen rekisteröinti ja verkkotunnuksen uusiminen useammaksi vuodeksi)
 • vyöhykkeitä: Hinta. 12 € / vuosi + alv
 • Suomen Hostingpalvelu: hinta 9,07 € / vuosi + alv
 • Louhi: hinta 15 €/vuosi (alv 0%).

Kannattaa tutustua Zonerin, hosting-palvelun ja Domainhotellin palveluihin.

Seuraavaksi kerron sinulle, mistä voit etsiä ilmaisia ​​verkkotunnuksia, kuinka ostaa ja rekisteröidä verkkotunnus.

Verkkotunnuksen ostaminen: tutkimus, varaus ja rekisteröinti

Verkkotunnuksen ostaminen ja osoitteen varaaminen alkaa tiedosta, onko verkkotunnus rekisteröitävissä.

Verkkotunnushaku eli ilmaisten verkkotunnusten etsiminen voidaan tehdä helposti verkkotunnuksen välittäjän verkkosivustolla. Kun olet suorittanut haun, tiedät onko verkkotunnus vapaa vai varattu.

Traficomin sivuilta voit etsiä myös ilmaisia ​​fi-päätteisiä suomalaisia ​​verkkotunnuksia, mutta et voi varata tai ostaa niitä sieltä.

Tästä syystä verkkotunnushaku on parasta suorittaa suoraan verkkotunnuksia myyvän yrityksen verkkosivustolla.

Alla on kuvakaappausDomainhotellinverkkotunnusten haku ja rekisteröinti verkkosivustolla. Alla annan sinulle ohjeet verkkotunnuksen haun tekemiseen, varaamiseen, ostamiseen ja rekisteröimiseen puolestasi.

Osta verkkotunnus (verkkotunnus) | Mitä, missä, miten, hinta? | WP-Kotisivut.com (1)

Ohjeet verkkotunnuksen ostamiseen ja rekisteröimiseen:

Alta löydät ohjeet verkkotunnuksen ostamiseen ja rekisteröimiseen.

 1. Siirry verkkotunnuksia myyvän yrityksen verkkosivustolle.
 2. Tee verkkotunnushaku: Syötä haluamasi verkkotunnuksen nimi verkkotunnuksen hakukenttään
 3. Kun olet suorittanut verkkotunnuksen haun, saat vastauksen siitä, onko verkkotunnus rekisteröitävissä vai varattu
 4. Jos verkkotunnus on ilmainen, voit ostaa sen ja rekisteröidä sen itse
 5. Verkkotunnuksen osto ja rekisteröinti: Kun ostat verkkotunnuksen, täytät tarvittavat henkilötiedot tai yritystiedot
 6. Verkkotunnus on nyt ostettu ja rekisteröity omistuksellesi
 7. Nimeämispalvelun tai webhotellin valitseminen:Voit tilata DNS-nimipalvelun (esim. "domain park / hotel DNS"), eli vain verkkotunnusten ylläpidon, tai oman web-isännöinnin, jossa ostamasi verkkotunnus sijaitsee, ja levytilaa verkkosivustoille, jota käytetään .

Se on erittäin helppoa, nyt verkkotunnuksen osto on suoritettu onnistuneesti. Onnittelut, omistat nyt ostamasi verkkotunnuksen.

(Video) Get PAID $1,000+ Over and Over 🔥REPEAT THIS🔥 & Make Money Online!

Verkkotunnus web-hostingille

Kärki: Jos olet luomassa verkkosivustoa ja haluat samalla tilata web-hosting-sivuston ylläpidon samalta palveluntarjoajalta, tilaa webhotelli ennen verkkotunnuksen rekisteröintiä.Voit suorittaa verkkotunnuksen rekisteröinnin webhotellin tilausvaiheessa. Tilausvaiheessa sinulta kysytään, haluatko rekisteröidä uuden verkkotunnuksen. Syötä verkkotunnuksesi rekisteröintiosioon, niin se yhdistetään webhotelliisi ja web-sivuihisi, joita ylläpidät samalla palvelimella.

Kansainvälisen verkkotunnuksen rekisteröinnin vahvistus

Kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö ICANN säätelee ja hallinnoi verkkotunnuksia. Tällä hetkellä ICANN vaatii verkkotunnuksen omistajan (haltijan) sähköpostiosoitteen vahvistamista uusien ja vanhojen verkkotunnustilausten yhteydessä.

Jos päädyt ostamaan kansainvälisen verkkotunnuksen, joka päättyy esim. com, saat tilauksen jälkeen sähköpostiisi omistajuuden vahvistuspyynnön. Sinun tulee hyväksyä ja vahvistaa tiedot napsauttamalla sähköpostissa olevaa linkkiä. Se ei ole roskapostia, vaan virallinen rekisteröintivahvistuspyyntö. Viestin lähettäjä on todennäköisesti "Rekisteröijän vahvistus" -niminen lähettäjä. Viestissä kerrotaan myös päivämäärä, jolloin omistus on vahvistettava. Sinun on vahvistettava verkkotunnuksen omistajuus 15 päivän kuluessa verkkotunnuksen rekisteröimisestä tai uusimisesta.

FI-päätteisten verkkotunnusten omistajuutta ei tarvitse vahvistaa, eli saat sähköpostin, joka on vahvistettava.

Älä osta fi-verkkotunnusta tai tavaramerkillä suojattua nimeä

Muista varmistaa fi-verkkotunnuksen laillisuus ennen verkkotunnuksen ostamista. Suomalaiset tavaramerkit ovat Suomen lain suojaamia. Jos ostat suojatun suomalaisen nimen tai tavaramerkin fi-verkkotunnuksen, saatat joutua luopumaan siitä, jos loukatun nimen tai tavaramerkin omistaja sitä vaatii. Itse asiassa tämä koskee koko EU:n aluetta.Olet itse vastuussa ostamasi verkkotunnuksen laillisuudesta..

Jos olet ostamassa verkkotunnusta yritykselle, ei pitäisi olla ongelmia, koska nimi/brändi on jo rekisteröity yritykseesi.

  Varatun verkkotunnuksen ostaminen

  Voit yrittää ostaa varatun verkkotunnuksen ottamalla yhteyttä verkkotunnuksen omistajaan. Traficomin verkkosivuilla voit tarkastella verkkotunnuksen haltijan/omistajan tietoja. Jos verkkotunnuksen välittäjän yhteystietojen lisäksi ei ole muita tietoja, voit yrittää ottaa yhteyttä pysäköidyn verkkotunnuksen omistajaan välittäjän kautta ja tehdä ostotarjouksen. Jos verkkotunnuksen pääte on eri kuin FI, käyttämällä Google-hakua hakusanalla "whois domain" löydät varmasti sivuston, josta voit yrittää löytää tietoja verkkotunnuksen omistajasta.

  Domain whois -tietojen salaus

  Tietyt ihmiset tai yritykset haluavat piilottaa verkkotunnuksen omistajan tiedot, mutta nykyään verkkotunnuksen omistajatietojen piilottaminen on vaikeaa, etenkin suomalaisten FI-verkkotunnusten osalta. Niitä ei voi piilottaa.

  Suomesta ostettujen FI-verkkotunnusten omistajatiedot ovat kaikkien saatavilla. FI-verkkotunnuksiin liittyviä whois-tietoja saa Traficom-viestintätoimiston sivuilta ja verkkotunnusvälittäjien kautta.

  COM-päätteisen verkkotunnuksen whois-tiedot voidaan salata ja ne salataan lähes aina automaattisesti verkkotunnuksen rekisteröintivaiheen aikana.

  Whois-tietoja ei voida täysin salata, mikä tarkoittaa, että ne ovat aina saatavilla, kun esimerkiksi verkkotunnusta käyttävä verkkosivusto rikkoo lakia. Tarvittaessa viranomaiset voivat aina selvittää, kenen verkkotunnuksen haltijan tiedot ovat.

  Jos haluat salata oman verkko-osoitteesi whois-tiedot, valitse COM-päätteinen verkkotunnus.

  Verkkotunnuksen hallinta toiselle verkkoisäntälle

  Sinun ei tarvitse ostaa verkkotunnusta samalta isännältä, johon tallennat verkkosivusi. Voit ostaa verkkotunnuksen, josta saat sen edullisesti, ja sitten voit osoittaa verkkotunnuksen omaan webhotelliisi.

  (Video) Quiet House, Time to Chat! Topics: Crochet (always), Designaversary, WordPress Migration

  Kaikki hosting-palvelut eivät myy verkkotunnuksia, joten näissä tapauksissa voit tehdä DNS-hallinnan.

  DNS-nimipalvelujärjestelmä muuttaa verkkotunnuksen IP-numeroosoitteeksi ja IP-osoitteiden avulla voit hallita valitsemasi verkkohotellin verkkotunnusta.

  Verkkotunnuksen DNS-hallintaa varten sinun on tiedettävä hotellisi IP-osoite verkossa (verkkosivuilla) ja syötettävä sitten sen hotellin IP-osoite verkossa, jossa verkkotunnuksen nimi sijaitsee (esim. kojelaudan DNS-hotellihallinnan kautta). Etsi kohta, jossa lukeeA(rekisteröinti) ja anna isäntäsi IP-osoite.

  Sivuston liikennettä ohjaavat A-tietueet, jotka ohjaavat sivuston vierailijat oikealle palvelimelle.

  Jokaisella verkkotunnuksia ja web-hosting-palveluita myyvällä yrityksellä on hyvät ohjeet verkkotunnuksen siirtoon/hallintaan.

  Verkkotunnuksen uudelleenohjaus toiselle verkkosivustolle

  Tietyissä tilanteissa haluat ohjata verkkotunnuksen toiseen www-osoitteeseen. Toisin sanoen uudelleenohjaus olemassa olevalle verkkosivulle. Tämä toiminto suoritetaan web-hosting-ohjauspaneelin kautta.

  Etsi ohjauspaneelista kohta, jossa lukee "www / .com-ohjaimet" tai vastaava teksti. Sieltä voit ohjata verkkotunnuksen uuteen verkko-osoitteeseen. Jos haluat ohjata verkkotunnuksen pysyvästi uudelleen, valitse vaihtoehto 301. 301 kertoo hakukoneille, että se on pysyvä (ei väliaikainen) uudelleenohjaus. Kaikkien verkkopalvelinten ohjauspaneelit eivät ilmoita erikseen uudelleenohjausnumeroa (esimerkiksi 301), mutta sillä ei ole väliä. Valitse sen jälkeen uudelleenohjaus www-liitteellä ja ilman www-käyttöliittymää.

  Kaikki isännöintipalvelut eivät pyydä näin yksityiskohtaisia ​​tietoja, mutta jotkin vain antavat sinun valita uudelleenohjauksen valitsemallesi verkkotunnukselle ja siinä kaikki.

  Uudelleenohjauksia kutsutaan eri nimillä sen mukaan, onko kyseessä kotimainen vai ulkomainen verkkohotelli. Esimerkiksi GoDaddy kutsuu verkkotunnuksen uudelleenohjausta "välitä olemassa olevalle verkkosivulle" ja "lähetä eteenpäin mille tahansa verkkosivustolle". Kirjoita tähän osioon www-osoite, johon haluat verkkotunnuksen osoittavan. Vaikka otin GoDaddyn esimerkkinä, en suosittele sitä sen käyttämän melko korkean hintatason vuoksi.

  Verkkotunnuksen siirto toiselle palveluntarjoajalle

  Voit siirtää omistamasi verkkotunnuksen toiselle palveluntarjoajalle tilaamalla verkkotunnuksen siirtoavaimen eli välittäjän korvaavan avaimen nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi.

  Voit syöttää välittäjän vaihdon avaintiedot omaan webhotelliisi tai toimittaa ne web-hosting-asiakaspalvelun edustajalle, joka siirtää verkkotunnuksen puolestasi.

  Tällä siirrolla siirrät myös laskutuksen uudelle palveluntarjoajalle, joten sinun tulee harkita tätä asiaa ennen siirtoa.

  Jos teet verkkosivustoja, mene ja luetietoa wordpressistä

  (Video) How To Get Paid $123,936 DOING NO Work On Autopilot (EASY) - WORLDWIDE (Make Money Online)

  Lue myös artikkeli:verkkotunnuksen varaus ja rekisteröinti.

  Videos

  1. LUIS ELIZONDO (Close Encounters) UFOs and JET INTERCEPTS
  (Cristina Gomez)
  2. Make $13871.25 With NO REAL WORK NEEDED - Make Money Online On Autopilot
  (Smart Money Tactics)
  3. SUPERYACHT TOUR: $38 Million 164' / 49M TANKOA "KINDA" Luxury Charter Yacht
  (NautiStyles)
  4. 6 Websites To Make $5,000+ Per Month As a Beginner (Make Money Online)
  (Smart Money Tactics)
  5. Spa Guy and Globetrotting with Trey LiveStream 082822
  (Spa Guy)
  6. STRANGE NEWS of the WEEK - 51 | Mysterious | Universe | UFOs | Paranormal
  (Cristina Gomez)

  References

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Rob Wisoky

  Last Updated: 10/01/2023

  Views: 6381

  Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

  Reviews: 95% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Rob Wisoky

  Birthday: 1994-09-30

  Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

  Phone: +97313824072371

  Job: Education Orchestrator

  Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

  Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.